Stichting Vrienden PHB

Bent u geen eigenaar van een historische buitenplaats, maar blijft u graag betrokken bij de Nederlands Particuliere Historische Buitenplaatsen? De Stichting Vrienden Particuliere Historische Buitenplaatsen geeft driemaal per jaar het informatieve tijdschrift ‘Het Buiten’ uit en brengt meerdere bijzondere bezoeken aan PHB’s.

De Stichting Vrienden Particuliere Buitenplaatsen (kortweg Vrienden PHB) werd in 1990 opgericht. De belangrijkste doelstelling is het bevorderen van de belangstelling voor de instandhouding van kastelen en andere historische huizen, die bij voorkeur voorkomen op de lijst van beschermde monumenten en die bij voorkeur zijn aangemerkt als landgoed in de zin van de Natuurschoonwet 1928. Daarbij is het van belang dat het betreffende huis of kasteel op de één of andere wijze nog in bezit is van particuliere eigenaren. Dat kan in de vorm van rechtstreeks particulier eigendom, maar ook bijvoorbeeld in een (familie)stichting of een Natuurschoonwetvennootschap.

Partners


Lid worden?

Deelt u hun liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland? Meld u dan aan als Vriend. U steunt dan de instandhouding van dit nationale erfgoed. Bezoek voor meer informatie de website van de Vrienden PHB op www.vriendenphb.nl.Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen